Os nosos bombóns

Bombóns e chocolates artesanais de autor, coa trazabilidade faba á tableta. As fabas seleccionadas proveñen de Uganda e Ecuador. En orixe recibiron un prezo xusto polo seu produto

Bombón de Requeixo da Capela con mel de Goente

Os bombóns de Requeixo da Capela con mel de Goente son unha delicia tradicional galega que combina o sabor suave e cremoso do requeixo co toque doce e aromático do mel de Goente. Estes bombóns son unha verdadeira xoia culinaria, elaborada con ingredientes de alta calidade e coidadosamente seleccionados para ofrecer unha experiencia gastronómica única.

Bombón de IXP Castaña de Galicia

Os bombóns de castaña de Galicia son unha delicia única que captura o sabor característico e a textura das castañas galegas. Producidos con castaña baixo unha rexistración protexida que garante a súa orixe e calidade, estes bombóns son unha homenaxe á tradición e ao sabor auténtico da terra galega.

Bombón de Mazá

Estes bombóns son o resultado da fusión dos sabores tradicionais das mazás de castes galegas co luxo e a indulxencia do chocolate. Cada bocado é unha celebración da nosa terra e da nosa cultura gastronómica, e unha maneira deliciosa de disfrutar dun dos froitos máis queridos da nosa terra.

As variedades das fabas

UGANDA. Cacao Trinitario e Amelonado

Localizado en Bundibugyo, no oeste de Uganda, o cacao do Bosque Semuliki é cultivado por máis de 2500 pequenos agricultores orgánicos, dos cales o 52% son mulleres. Esta zona privilexiada alberga algunhas das especies de fauna e flora máis sorprendentes do continente africano.

A colleita do cacao é levada a cabo por máis de 2500 agricultores orgánicos certificados. A empresa Latitude encárgase de comprar directamente das fincas e controlar o proceso de fermentación, o que garante unha maior consistencia e calidade no resultado final. Ademais, Latitude implementa numerosas iniciativas para mellorar a vida dos agricultores da rexión.

ECUADOR. Cacao Arriba Nacional

«Hacienda Victoria», localizada en Ecuador, é unha plantación de cacao que abarca aproximadamente 500 hectáreas na zona de Cerecita, a uns 30 minutos da cidade de Guayaquil. Conta cun clima e condicións ambientais ideais que permiten producir unha colleita de cacao sostible e socialmente responsable dende 2012. Esta plantación está exclusivamente dedicada ao cultivo da variedade Arriba Nacional, coñecida como a Pepa de Ouro.

En Ecuador, menos do 1% do cacao é 100% Arriba Nacional puro, polo que é tan especial.

O obxectivo da Hacienda Victoria é a busca do mellor cacao baixo uns estándares de conciencia e responsabilidade social pioneiros en Ecuador. É unha das poucas plantacións que apostaron por recuperar esta variedade de cacao, con denominación de orixe, escasa e moi valorada polos chocolateiros de todo o mundo.

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar